Tips voor Duurzaam Opruimen

We hebben allemaal spullen in ons huis die we niet meer nodig hebben. Maar het echt wegdoen kan soms lastig zijn. Nog te goed voor de prullenbak maar wat moet je er dan mee? Het wegdoen gaat vaak sneller als je weet dat spullen een goede bestemming krijgen. Hierbij enkele tips om jouw oude spullen een nieuw adres te geven. 

Kleding

Een goede optie is om ze te doneren aan lokale liefdadigheidsorganisaties, zoals kledingbanken of tweedehandswinkels. Ook heeft het Leger des Heils door heel Nederland inzamelingspunten.

En natuurlijk Dress For Succes waar werkzoekenden met een minimuminkomen kleding mogen uitzoeken voor hun sollicitatiegesprek.

Babyspullen

Medische producten uit kraampakket: Stichting Baby Hope zamelt door heel Nederland medische kraamproducten in voor kraamvrouwen in ontwikkelingslanden. Op hun website staat de lijst van producten die zij graag ontvangen.

Bijna alle babyspullen worden ingezameld voor Stichting Babyspullen om moeders met een minder groot budget ook een mooie start te kunnen bieden.

Dierenspullen

Aangebroken pakken voer, riemen, borstels, kooien? Vaak is de lokale dierenboerderij of asiel er heel blij mee.

Knutsel/hobby materialen

Schilderspullen, bollen wol, tekenblokken, kralen..zijn er in trek bij buurtcentra, kinderopvang en basisscholen.

Boeken

Je ziet ze tegenwoordig steeds vaker de mini-bib! Ideaal om een paar boeken naartoe te brengen. 

Heb je hele specifieke boeken, zoals bijvoorbeeld een andere taal, dan zijn vaak trainingscentra geïnteresseerd in als oefenmateriaal voor hun studenten. 

Experimenteer met deze tips en ontdek welke het beste bij jou passen. Voor je het weet, zul je genieten van een rustige en energieke ochtend die de weg vrijmaakt voor een succesvolle dag.

Hulp nodig? Schakel een Professional Organizer in om je op weg te helpen.